De Therapeut

Anna van Hoof

Wie ben ik

Ik ben Anna van Hoof, geboren in 1957 te Breda getrouwd en moeder van 2 prachtige kinderen en een even prachtig kleinkind.

Aan de universiteit van Amsterdam studeerde ik in 1988 af in de studie Wijsbegeerte met als studierichting de “intersubjectieve relaties” en als bijvak psychiatrie.
Mijn afstudeeronderwerp “al het werkelijke leven is ontmoeten” ervaar ik als een drive in mijn leven en binnen mijn werk.
Dat ik therapeut wilde worden was mij al jong duidelijk. De vorm waarin de plaats zou moeten gaan vinden, nog niet.

Dat ik vervolgens in 1998 koos om de PABO te gaan doen kwam voort uit de behoefte met kinderen te willen gaan werken, met name het sociaal emotionele aspect en de overtuiging dat het de opstap zou zijn naar een therapievorm die mij past.

In 2007 begon ik de 2 jarige opleiding voor regressie-en reincarnatie therapie aan de School voor Reincarnatietherapie Nederland SRN.
Vervolgens heb ik bij Tineke Noordegraaf de opleiding tot holografisch kindertherapeut  gevolgd om me meer te specialiseren in therapie met en het coachen van kinderen en jong adolescenten.

Daarnaast ben ik mij blijven ontwikkelen en volgde ik diverse opleidingen intuïtieve ontwikkeling en healing.
Ook heb ik de opleiding genezend tekenen voor regressietherapeuten gevolgd bij Ellen Dekker.
Tevens heb ik de opleiding ‘Helend Tekenen’ bij Bauk Zwaan en de opleiding ‘Kindertekeningen beter begrijpen’ bij Eveline Ruitenberg gevolgd.
Om me veder te verdiepen in gedrag heb ik een opleiding gevolgd tot gedragsspecialist.
Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van Autisme.

Inmiddels werk ik al weer een aantal jaren met veel plezier in het onderwijs als leerkracht, gedragsspecialist en specialist hoogbegaafdheid. Hiernaast werk ik met passie en liefde in mijn in praktijk met volwassenen, jong adolescenten en kinderen.

Dat betekent dat ik alle problemen en ervaringen waar je als cliënt mee komt, serieus neem. Dat ik een veilige omgeving creëer waarin openheid mogelijk is. En dat ik me samen met jou inzet om voor jou het meest optimale resultaat te bereiken.